Leikkaa kaksi 38x40cm, yksi 20x40cm ja yksi 15x40cm. Ompele päärmeet pienempien kappaleiden yhdelle pitkälle sivulle. Aseta vuori kappale ja kaksi pienintä kappaletta päällekkäin alareunat samalle tasolle, siten että suurin pala on alla, sitten keskikokoinen ja lopuksi pienin. Ompele kappaleet yhteen sivuilta ja alareunasta. Ompele kappaleisiin haluamasi levyisiä taskuja, minulla on vasemmalla kuusi n. kolmen sentin levyistä lokeroa ja oikealla kaksi neljän sentin levyistä taskua, keskelle jäänyt leveämpi tasku on n. 8cm.

Aseta päälimmäiseksi tuleva kangas ja vuori jossa on taskuja oikeat puolet vastakain ja ompele kaikki sivut yhteen, mutta jätä n. 8cm levyinen kääntöaukko keskelle yläreunaa. Leikkaa saumavaroja kulmissa pienemmäksi ja käännä. Silitä työ oikealta puolelta ja tikkaa ympäsi läheltä ulkoreunaa.  Ompele haluamasi mittainen solmiamisnauha päälipuolelle jonkin taskun sauman kohdalle, minun pussissa nauha on kiinnitetty n. 10cm päähän reunasta.

(Huom! Minun pussissa taskut on tikattu kaikkien kappaleiden läpi, mutta siistimmän saat kun ompelet taskut vain vuorikappaleeseen.

Puikkopussiin mahtuu sukkapuikkoja ja pyöröpuikkoja. Taita yläreuna puikkojen päälle, taita molemmat sivut keskelle ja taita pussi keskeltä ja solmi nauha pussin ympärille.