Suurta päänvaivaa aiheutti ystäväni 2,5-vuotias poika, mitä hänelle lahjaksi helposti ja edullisesti. Ostimpa sitten ruskeaa fleeceä ja ajattelin tehdä takin hänelle. Kotona piti olla sopiva vetoketju, mutta niinpä taas muisti petti. En jaksanut enää lähteä vetoketjua metsästämään, joten taas oli edessä ongelma. Silloin muistin ihanaiset Tintun hatut, niiden inspiroimana tein tämän ruskea-vaaleansinisen loharin:

1128365.jpg

 

Junassa Tampereelta Ouluun päin näin eräällä matkustajalla hienon boleron. Se oli tehty hihansuusta hihansuuhun ja reunaan oli neulottu resoria. Kovasti olisi mieli tehnyt kysyä onko se itse tehty ja mistä löytyisi ohje. En kuitenkaan kysynyt. Pakko oli sitten kokeilla onnistuuko moinen omasta päästä. Esikoiselle päätin joulupakettiin neuloa Novitan Rose mohairista Lumiprinsessan:

1128393.jpg

Lumiprinsessa onnistuikin aika hyvin. 4,5 puikoilla työ eteni joutuisasti. Ensimmäinen hiha oli liian pitkä joten purkasin lopuksi sitä muutamia senttejä. Harmittaa kun en viitsinyt pingottaa hihaosaa ennen kuin ompelin saumat ja neuloin reunuksen. Oli pakko lopuksi höyryttää neule silitysraudan avulla, jotta se näyttäisi hyvältä. Saatampa ommella eteen vielä silkkinauhaa solmiamisnauhoiksi, mietin vain että minkä värinen olisi paras. Ehdotuksia?