Odotan aina innolla uuden sesongin vaihtuessa vaatekuvastoja ja vaatemallistojen julkaisupäiviä. Ei niin että ostelisin Blingon, Me&I:n, H&M:n, Elloksen ja muiden sellaisten postimyynnistä oikeastaan mitään vaan saadakseni inspiraatioita. Toisilla vaatteet on kaalliita, toisilla huonolaatuisia, istuvuudestakaan ei ole niin varmuutta. Niin ja kun osaa itse ommella niin en halua ostaa valmiina.

Eerikan%20harmaa%20mekko%20002-normal.jp

Eilen kulutin aikaani hiekkalaatikonreunalla Elloksen kuvastoa selaillen(välillä hiekkaa lapioiden) ja näin tämän mekon. Heti ajattelin että sellainen sopisi hyvin Eerikalle. Sopivan kankaankin muistin kaapista löytyvän. Yritin kuumeisesti saada Einon houkuteltua sisälle leikkimään, sillä ompelupuuhiin olisi pitänyt päästä HETI.

Eerikan%20harmaa%20mekko%20036-normal.jp

Kaavaksi kävi trikoopaidan kaava, jostain Ottobresta sen olen piirtänyt. Leikkelin frilloja ja rullapäärmäsin niitä. Vain pitsi ja satiininauha puuttui, onneksi sain houkuteltua lapset hampurilaispalkalla kaupunkiretkelle. Mekko valmistui tänä aamuna.

Eerikan%20harmaa%20mekko%20032-normal.jp

Hihoissa käytin hunajakenno-ommelta koristeena.

Eerikan%20harmaa%20mekko%20029-normal.jp

Niskaan ompelin pienen ristipistosydämen. Pääntiellä on muotokaitale ja pitsiä koristeena

Eerikan%20harmaa%20mekko%20028-normal.jp

Pitsin piti ulottua myös etupuolen halkioon, mutta yrityksistä huolimatta en saanut sitä kauniisti.

Eerikan%20harmaa%20mekko%20006-normal.jp

Nauhakujan ompelu on melko vaikeaa, jos ei kappaleisiin tee poikkileikkausta johon kujan voisi liittää. Tähän mekkoon ompelin kujan eteen ja taakse erikseen, ennen sivusaumojen ompelua. Molemmissa sivusaumoissa on siis pieni kohta jossa nauha kulkee ilman kujaa. Mitä muita tapoja on nauhakujan tekoon?