Joulun alla piti kiirettä erään neuleen kanssa. Äidille piti saada villatakki joulupakettiin. Sainkin takin hyvissä ajoin valmiiksi, mutta kastelu venytti sen ihan kummaliseksi. Pituutta tuli hihoihin ja helmaan lisää ainakin viisi senttiä. Ja tietysti leveydestä lähti senttejä. En sitten ommellut vielä nappeja paikoilleen, enkä laittanut takkia pakettiin. Ensi viikolla lähdemme äidin luo Helsinkiin. Pääsen sovittamaan takkia äidille ja miettimään pitääkö sille tehdä jotain.

Takin malli neule on kopioitu Shalom cardiganista. Lankana on Novita 7-veljestä, puikot on 4mm pyöröt. Kookosnapit on ostettu Nappi kikasta. Neuletakki on aivan ihana. Tein takin äidin mittojen mukaan, mutta lopputulos on enemmänkin minun kokoinen. Hihat ovat liian pitkät minullekin. Jännittää sovittaa sitä äidille, kuinkahan käy. Jos takki on ihan väärän kokoinen neulon äidille uuden ja pidän tämän itsellä. Helmaa ja hihoja on helppo lyhentää, senkuin vain purkaa ja neuloo uuden reunan.

 

P.S.  Sain Tanjalta tunnustuksen. Kiitos siitä. Tunnustuksia on ihana saada, mutta en osaltani laita niitä eteenpäin. Kiitos muuten saamistani kommenteista. Niitä on ihana lukea ja on kiva käydä vastavierailulla uusissa blogeissa. Olen yrittänyt parantaa tapani kommentoimisessa.