Pukeutumistyylini on jo pitkään ollut vähän etsinnässä. Kauppojen valikoima ei juurikaan inspiroi enkä ole oikein osannut itsekään tehdä sellaisia joissa oikeasti viihtyisin. Gudrun Sjödenin kansanomaiset vaikutteet ja Odd Mollyn eri tyylejä sekoitteleva tyyli on jossain määrin minun tyylisiä. Haluaisin kuitenkin että pukeutumisessani näkyisi juureni Lapissa. Olenkin tutkinut paljon kansallispukuja ja niiden yhdistelyä arkipukeutumiseen. Marianne Valola on blogissaan sivunnut hieman aihetta.

Rovaniemiliivi%20001-normal.jpg

Ensimmäisenä toteutukseen pääsi liivi. Ostin Rovaniemen kansallispuvun liivikaavan Somikista. Luotto kauppani hyllystä löytyy aina sitä mitä minä tarvitsen.

Rovaniemiliivi%20013-normal.jpg

Liivin kangas on Eurokankaasta ostettua villasekoitetta. Vuorina käytin Marimekon puuvillabatistia. Käytin kokeiluliiviin varastoista löytyneitä kankaita.

Rovaniemiliivi%20014-normal.jpg

Liivin pieni solki löytyi Ompelutalosta. Solki on mielestäni liian pieni, mutta sopivampaa ei tähän hätään löytynyt.

Rovaniemiliivi%20015-normal.jpg

Ompelin liivin pääasiassa käsin. Vain päälisen ja vuorin yhdistämiseen käytin ompelukonetta, laiskuuttani ja siinä pelossa etten jaksaisi ommella siitä tarpeeksi siistiä. Vuori piti leikata 5mm pienemmillä saumavaroilla jotta se ei näy päälle. Päälistä ja vuoria yhdistäessä kangasta piti hieman syöttää ja tähän tarkoitukseen ompelukone oli paras vaihtoehto.

Tikkasin kappaleet ympäriinsä paksulla puuvillalangalla. Tikkaukset tein käsin.

Rovaniemiliivi%20016-normal.jpg

Liivine etukappaleet ja takakappale vuoritettiin erikseen ja sivu- ja olkasaumat ommeltiin vasta sen jälkeen. Saumavarat ompelin pienillä pistoilla vuoriin kiinni.

Rovaniemen%20liivi%20004-normal.jpg

Takakappaleella on hauskat körtit.

Rovaniemiliivi%20006-normal.jpg

Tärähtäneistä ja epätarkoista omakuvista huolimatta liivi on ihana.