Kiitos kaikille syntymäpäiväonnitteluista! Olen käynyt kaikissa blogeissa vierailulla, mutta kommentteja en ole ehtinyt kaikkiin jättää, mutta lupaan senkin tehdä piakkoin.

Meillä on taas sairastettu. Nuorempaa neitiä käytin tänään OYS:ssa lastenlääkärillä. Oman terveysaseman lääkäri sinne lähetti, sillä epäili kuukausi sitten sairastetun keuhkokuumeen uusiutuneen. Keuhkokuvissa näkyi jäänteitä vanhasta ja mahdollisesti uuden alkua. Saimme antibiootit korvatulehdukseen ja tuohon keuhkokuumeen alkuun. Jospa saisin vihdoinkin nukkua!

Ehdinkin viikonlopun aikana vähän viedä juhlapukeutumisoperaatiota eteenpäin. Pienemmälle veljentytölle on mekko tekeillä ja oman isomman neidin mekko on valmis.

1245163868_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mekon kaava on (yllätys-yllätys) Ottobre-lehdestä, 1/2008 kannessakin esiintynyt malli. Kaavaa on vähän muokkailtu. Kankaana oleva arkisilkki oli liian paksua mallissa olleeseen rypyttämiseen joten päädyin laskostamaan miehustan. Laskoksista ei tullut ihan symmetriset, mutta sitä ei oikeastaan huomaa. Alla on tyllihame, jonka helmassa on omenanvihreää pitsiä. Tarkoituksena on tehdä mekon sekäpuolelle silkkiruusu koristeeksi.

1245163653_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tältähän ne lasten polvet näyttää aina kesäisin, onneksi juhliin on vielä aikaa ja nuo ehtii hieman parantua, tai uudet ruhjeet ehditään saada.

Näitä kuvia ottaessa tuskailin taas tuota piskuista digipokkariani, jonka kuvien laatu on aika luokatonta. Onneksi siihen tulee pian muutos. Syntymäpäivälahjaksi luvattu digijärkkäri saapuu näinä päivinä. Sitten minäkin pääsen ottamaan kunnon kuvia. Kertoisiko joku paljon kuvia käsittelevä, kuinka hahmon saa leikattua irti taustasta. Minulla on käytössä tällähetkellä gimp, photofiltre ja kameran mukana tulee joku kuvankäsittelyohjelma. Haaveena olisi oppia ottamaan upeita kuvia ja tehdä plokista niiden myötä visuaalisesti mukavampi.