einon%20kev%C3%A4ttakki%20010-normal.jpg

Uusimassa Ottobre Desing lehdessä (1/13) oli monta kivaa kaava. Against the wind-takki ihastutti heti. Samoihin aikoihin kuin lehti ilmestyi, julkaisi Mini Rodini kevään mallistonsa. Malliston keltainen takki ihastutti suunnattomasti. Keltainen ei kuitenkaan tuntunut ihan omimmalta väriltä Einolle, joten ilman tunnon tuskia tein oman kopion sopivammasta väristä. Eurokankaan palalaarista löytyi hieman joustavaa housukankaaksi luokiteltua puuvillaa joka oli juuri oikean värinen. Valitsin Einolle koon 98 joka olikin yllättävän sopiva. Hihoista tuli hieman lyhyemmät kuin oli tarkoitus, sillä suunnittelin hihansuiden sisälle aluksi resoria, mutta päädyin jättämään sen pois, jolloin kaavaan tekemieni muutosten vuoksi hihat lyhenivät n. 1,5cm. Viimeisimmän mittauksen mukaan Eino on 90,5cm pitkä. Tämän vuoksi ihmettelen miten 98cm takki on niin sopiva. Erityisesti kun on tottunut siihen että Ottobren kaavat ovat mitoitukseltaa väljiä. Takki sai kaverikseen vanhan musta-valkoisen huivin ja uuden pipon samasta kankaasta. Pientä värieroa noilla jo on koska huivi on ollut käytössä jo ainakin vuosi sitten.


einon%20kev%C3%A4ttakki%20014-normal.jpg

Hupun malli on täydellinen. Vetoketju jatkuu kaulan yli leualle asti ja vetoketjun takana on tuulilista. Harkitsen vielä, lisäisinkö takkiin nappilistan vetoketjun päälle tuomaan lisäilmettä. Takin vuori on luultavasti Marimekolta ostettua pellavan oloista ohutta kangasta. Kankaan raidat kuuluisivat oikeasti vaakaan, mutta ne hupsahtivat ihan vahingossa pystyyn.einon%20kev%C3%A4ttakki%20015-normal.jpg

Taskut oli mallissa toteutettu erikoisesti. Noudatin ohjetta vaikka epäilinkin, että taskujen reunoista pilkistävä vuorikangas ärsyttäisi. Niinhän se ärsyttääkin. Taskujen kohdistaminen oli niin suuri urakka, etten viitsinyt kuitenkaan purkaa, mutta opinpahan taas että omiin aavistuksiin kannattaa luottaa. Ohjeesta poiketen laitoin napin tilalle anorakki-nepparin.

Tulisipa pian kevät!