Eräässä Ottobre-lehdessä oli kaavoja keskosen vaatteisiin. Lehden ilmestymisestä asti olen odotellut että pääsisin kokeilemaan niitä. Nyt työkaverista tuli mummo pikkuruiselle vauvalle joka aloitti elämänsä hieman etuajassa. Ajattelin etteivät tuoreet vanhemmat ole varautuneet ihan niin pikkuruiseen vauvaan ja hän varmaan hukkuu tavallisiin vastasyntyneen vaatteisiin.

Kaavoissa on vain vähän saumoja, kaksi kummassakin vaatteessa. Suurin työ olikin noissa kanttauksissa. Niistäkin tuli lopulta ihan kivat vaikka ensin vähän epäilyttikin. Kietaisupaidan kiinnityksessä käytin samettinauhaa, potkuhousut kaipailee vielä neppareita. Taikapilvessä ajattelin käydä neppipressiä käyttämässä. Vaatteet ovat 45cm eli tosi pienet. Toivottavasti vauva ei ole ottanut viikossa mahdotonta kasvuspurttia.

Kiitos kaikille kommenti jättäneille. Niitä on kiva lukea. Aika moni kyseli kuinka teen aplikaatiot. Oppini olen saanut Tiinalta Tillimössönpoika ja muita ihania-blogista. Erityisesti kaksipuoleinen kiinnisilitettävä tukikangas on osoittautunut käytännölliseksi. En tee aplikointeja juurikaan perinteisellä tiheäsiksak- menetelmällä vaan ompelen kuvioiden reunat käsin. Käsin ommellessa seuraavaa pistoa voi harkita. Ompelukoneella usein hurauttaa vähän huti ja purkaminen on tosi työlästä.

Ompeluun kuluvaa aikaa kyseltiin myös. Minun on helppo ommella aina vähän kerrallaan sillä minulla on ompeluhuone, jossa on kaikki tarvittava aina esillä. Joku siivouskeiju voisi siellä välillä vierailla sillä olen onnettoman huono laittamaan tavarat takaisin paikoilleen. Harrastan paljon sarjatyötä. Piirrän monta kaavaa, leikkaan monta vaatetta, ompelen lopuksi niin että mietin ompelujärjestystä siten että pääsen mahdollisimman vähillä langanvaihdoilla. Viimeistelyn, esim. aplikaatiot, teen usein vasta valmiiseen vaatteeseen illalla television ääressä kun lapset jo nukkuu.