Vaikka pakkaset ei ole paukkunutkaan, eikä varpaita ole erityisesti viluttanut, on puikoilta pudonnut tasaiseen tahtiin villasukkia. Piipadoon uuden vuoden postauksessa oli ihanan inspiroiva sukka-kollaasi, josta innostus sai alkunsa.

 

Sukkasia%20013-normal.jpg

Suomusukat olisivat ihanat esikoiselle, jos ne olisivat keskenään saman kokoiset. Luulisi että kahden kymmenen vuoden kokemuksella sukkien kutomisessa ei tekisi näin hölmöä virhettä. Ensimmäinen sukka tuntui tiukalta, niinpä löysäsin käsialaa toisessa sukassa. Oikeesti! Niistähän tuli ihan eripariset. Harkinnassa on vielä mitä teen sukille, puranko vai yritänkö neuloa molemmille sopivat parit.

 

Sukkasia%20015-normal.jpg

Piipadoon inspiroimana minun piti myös kokeilla räjähtävää helmineuletta. Tähän neuleeseen uskalsin käyttää aarteena vaalimaa käsin värjättyä Malabrigon sukkalankaa. Valkoinen väri tekee neuleesta huurteisen näköistä.

Sukkasia%20029-normal.jpg

Nämä sukat ovat ihanat ja räjähtävä helmineule on täydellinen pätkävärjätyille langoille. Sukista tulee parilliset ilman tuskailua. Raskinkohan antaa näitä käyttöön?

Sukkasia%20009-normal.jpg

Pujoliivissä esiteltiin vuosi sitten joulun alla ihanat sukat. Sattumalta minulta löytyi juuri samoja lankoja. Neuloin jouluksi 2012 äidilleni tuollaiset sukat. Nyt hiihtolomalla katselin kun äitini sipsutteli noissa sukissa, kateus iski. Pakko saada omat. Heti kotona kaivoin samat langat ja loin silmukat.

Sukkasia%20012-normal.jpg

Nyt minullakin on tällaiset ihanuudet. Cascade Heritagea sinappisena, Fabelia harmaa-liukuvärjättynä sekä jotain valkoista. Ihan lempparit!

Sukkasia%20020-normal.jpg

Joulun aikaan neuloin monet kirjoneulelapset pukinkontiin. Emilia halusi myös lapaset. Kirjoneulelapasten ohjeet ovat kaikki aikuisille joten pientä soveltamista tarvittiin. Yhteishyvän lapasmalli, 2mm puikot ja Teeteen Helmi-lanka tuottivat tulokseksi tällaiset. Muokkasin viimeisen mallikerran lyhyemmäksi. Oma fiilis on vähän Nooh! mutta Emilia pitää näistä ihan kympillä, siispä voin todeta onnistuneeni. Luotto lankakauppiaani Somikissa ehdotti kokeiltavakseni tuota Teeteen Helmeä. Vähän epäileväisenä otin kokeiluun. Kyllähän tuntuma oli ihana, lanka oli tiiviisti kehrättyä ja neulominen sujui joutuisasti. Epäilykseni kohdistui valmistusmaahan, Turkkiin. Millaiset olot kehräämössä on ja muut eetiset ja ekologiset kysymykset mietityttivät. Aiemmin olen suosinut Lanetia, jonka uskon olevan Norjassa tehtyä. Suomessa tehdyt langat taitavat olla vähissä ja koska pidän erityisesti merinovillasta, ei sitä taida löytyä kotimaisena tuotteena.

En tee Somikin kanssa yhteistyötä vaikka heitä aina mainostankin. Ihan silkasta asiakkaan tyytyväisyydestä jaksan heitä ylistää. Vastaanotto myymälässä on aina kuin kotiin tulisi. Ehkä joskus uskallan ehdottaa jotain yhteistyötä.