Kirjoneuleinnostus jatkuu. Aiemmin neulotut Totoro-lapaset aiheuttivat pientä kateellisuutta omassa tyttäressäni. Hänellekin piti löytää sopiva lapasmalli. Kotiliesi 3/2012 lehdessä oli ohje ihaniin Kainuun lapsiin. Malli oli aikuisen käteen sopiva, niin kuin useimmat kirjoneulelapaset. Valitsin ohuemmat langat ja ohuemmat puikot ja ajattelin katsoa mitä siitä tulee.

Lankoina oli valkoinen ohut Pirkka-lanka, tummempi vihreä Wool, vaaleampi vihreä Cascade Heritage, pinkki Opal, tumma-pinkki Vuorelman Satakieli, tumman keltainen Lanet ja vaalean keltainen Satakieli. Aikamoinen sekameteli-soppa siis. Pohjaväriä jouduin ostamaan lisää, muuten käytin jämälankoja. 2mm puikoilla lapasista tuli juurikin sopivat tokaluokkalaisen käteenOhjeen puutteista huolimatta lapaset onnistuivat hyvin. Mitä nyt ensin olin tekemässä kaksi oikean käden lapasta ja unohdin aloittaa kärkikavennukset kun katsoin jotain mielenkiintoista ohjelmaa. Purkamista ei voinut välttää. Jälkimmäistä peukaloa neuloessa huomasin kavennusten alkaessa että peukalossa on yksi silmukka liian vähän. En yksinkertaisesti viitsinyt enää purkaa vaan annoin olla. Eiköhän se käytössä unohdu.Neulominen oli se kiva osuus, tässä näkyy se tuskaisin taival. Päätteleminen ei ole todellakaan mieluista puuhaa. Onneksi sen jälkeen pääsi höyryttämään lapasia lopulliseen kuosiin.

Lapasten loppuun saattamiselle tuli kiire kun sain uuden inspiraation. Ostin langat seuraavaan kirjoneuleeseen, jota pitää päästä pian tekemään. Mutta ehkäpä sitä ennen jotain ompeluksia.