Nyt on mahdollisuus pilata jouluyllätys joten hus pois kaikki kummilapset koneen äärestä. En malta jättää blogaamista joulun jälkeiseen aikaan, koska kokemuksesta tiedän että se jää sitten kokonaan.

Tästä lähtee joululahja postausten sarja...

Osa 1




Kuusivuotias kummityttöni saa pian uuden huoneen. Huoneen seinät on kai keltaiset, ihan tarkkaa varmuutta ei uuden kodin huonejaosta vielä ollut. Kummitytön lempiväri on kuitenkin     K E L T A I N E N    , joten sitä siis. Kaivoin kaapeista ja laatikoista kaiken keltaisen kankaan ja ryhdyin työhön.



Osa kankaista on iki-vanhoja, osa ihan uusia. Tai siis keräilin pari vuotta sitten kankaita omien tyttöjen päiväpeittoihin, mutta ikinä en saanut kasaan tarpeeksi kahta peittoa varten. Nyt niille tuli lopulta käyttöä. Toivotaan että vanhatkin kankaat kestävät käytössä. Koska olin jo aiemmin suunnitellut ja harkinnut ja valmistellut, valmistui peitto ihan älyttömän nopeasti. Käsin tehdyt tikkauksetkin onnistuivat helposti, kun valitsin peittoon hieman ohuemman vanun kuin edelliseen tilkkupeittoon jonka tein.



Taustaksi kävin ostamassa Eurokankaasta kelta-valko-raidallista puuvillaa. Reunan huolittelin aniliininpuna-valko-pilkullisella puuvillakaitaleella.



Tikkasin peittoon käsin eri kokoisia ympyröitä.  Kokoa peitolla on n. 120x200. Toivottavasti päiväpeitto on saajalleen mieluinen. Minä ainakin tykkään.