Lastenvaatteiden kevätmallistot on nyt kaupoissa ja minä olen innoissani selaillut nettisivuja inspiraatiota etsien. Albababyn mallistossa oli kiva liivi, sekä kivoja farkkuvaatteita. Näitä ideoita yhdistämällä sain idean farkkuliivistä.

Farkkuliivi%20001-normal.jpg

Kaavaksi valitsin OB 6/2012 lehdestä hupparin kaavan. Jätin vain hihat pois ja muokkasin taskuja. Kaikki materiaalit löytyivät kerrankin valmiiksi omista varastoista. Farkkukangas on Eurokankaan palalaarista vuosia sitten hankittu, myös teddykangas, jolla vuoritin liivin, on ostettu joulun alla Eurokankaasta. Vetoketju on Metsolasta ja resori Marimekolta.

Farkkuliivi%20002-normal.jpg

Oranssi tikkauslanka on aivan mielettömän ihanaa. Kokeilin jättää taskujen reunat kääntämättä, jännittää miltä se näyttää kun kankaan reuna käytössä rispaantuu.

Farkkuliivi%20004-normal.jpg

Farkkukangasta oli todellakin vain liiviin riittävä pala. Toiselle olkapäälle tuli sauma pakon sanelemana. Vaikka pyörittelin kaavoja joka suuntaan, en saanut kaikkia palasia leikattua kokonaisina. Tässäkin jätin rispaantuvan reunan näkyviin. Liivi on taatusti Einolle mieluinen. Koko eilisen illan hän kävi kyselemässä joko se on valmis. Aamullakin pettymys oli suuri kun liiviä ei saanutkaan laittaa vielä päälle kun vetoketju puuttui.