Osallistun Kotipalapelin takkihaasteeseen keksimmäiselle tyttärelleni tehdyllä takilla. Takkien ompelu ei ole minulle ihan uusi juttu, mutta joka kerta on jotain ongelmia. Takin kaava on Ottobre 6/2011 malli 11 pienin muokkauksin. Ulkopuolen vaalean violetin kankaan ostin Eurokankaasta, vuori on Thaimaasta ostettua "silkkiä". Kovasti epäilen materiaalia kuitenkin keinokuiduksi, mutta varmuutta en ole saanut. Valmiista takista huomasin hihassa ikävä tahran joten nakkasin takin heti koneeseen tahranpoisto-aineen kera. Ohjelman päätyttyä näky oli karmea. Vuorikankaan väri oli siirtynyt läikkinä ulkopintaan, hailean violetissa kankaassa oli pieniä turkooseja läikkiä. Aajttelin kokeilla uudelleen hienopesuohjelmalla, tulos oli vielä kaameampi. Takki oli kauttaaltaan turkoosien läikkien kirjoma. Melkein jo heitin takin roskiin,mutta päätin kokeilla pestä takin vielä 60 asteessa. Huh! Vain kaksi pientä läikkää jäi huomaamattomiin kohtiin, niin ja se alkuperäinen tahra, se on hihassa vieläkin. Onneksi vähän haalenneena. Jälleen kerran muistutus siitä että kaikki kankaat pitää pestä ennen ompelua.

Vyötärölle tehty sauma ja hieman rypytetty helma tekee takista prinsessamaisen. Hieman lyhyempi vuorikappale vetää helman hieman pussille, vahinko joka osottautui lopulta kuin tarkoitetuksi.

 

Keltaisen ja violetin yhdistelmä on ihana. Keltaisesta trikootilkusta ja pompulanauhasta pikaisesti ommeltu huivi valmistui 10 minuutissa. Pitsipipon malli on Dropsin sivuilta.

Käsityöinspiraatio on ollut viimeaikoina valtaisa. Valmista syntyy nopeammin kuin ehdin plokiin päivittää. Tilkkutyö edistyy myös hyvin. Siitä ja siihen liittyvästä kilpailusta varmaan lisää huomenna.

 

Iloista pääsiäistä kaikille lukijoille!