Pikku neiti Emiliainen täytti 5-vuotta lauantaina. Sunnuntaina juhlittiin suurella joukolla. Karkkivaras oli vienyt karkit ja niitä etsittiin innolla. Kakku maistui ja kaikilla oli kivaa!

Lauantaina huomasin ettei minulla ole mitään lahjaa pikkuneidille. Sankari toivoi bambimekkoa ja sen hän sai. Juhlaleivonnan ja siivoilun lomassa ompelin mekon. Ottobren creative workshop Parhaat t-paidat kaava taipuu moneksi. Kyseisessä kaavassa on hyvin istuva hihapyöriö, minkä vuoksi valitsen sen kerta toisensa jälkeen muokattavaksi. Kangas on ostettu Metsolasta.

Yötöiksihän se meni kun sain idean mekkoon sopivasta hiuspannasta. Olen säästänyt kaikki tyttöjen rihkama-hiuspannat joiden koristelut ovat irronneet. Tiedättehän niitä Prinsessa-lehden kylkiäisiä, joista irtoaa koristeruusut heti kättelyssä. Päälystin pannan virkatulla putkella (Mandarin petit lanka, nro.2 virkuukoukku, 8 kiinteä silmukkaa kierroksella, siis aikamoista väkertämistä) Lisäksi virkkasin väreihin sopivia kukkasia. Liian pienellä koukulla virkatuista kukista tuli jäykkiä, joten niitä ei tarvinut tärkätä. Suurin, valkoinen kukka on pitsimäisyytensä vuoksi hiukan lerppu, mutta sen kestän.

Pikkuveljellä oli juhlissa jo aiemmin valmistuneet paita ja housut. Kaavat on samat kuin aiemmissa ruskeissa vaatteissa. Paidassa on nappilista punaisesta pilvitrikoosta. Housu kaavaa kavensin vähän edellisistä pöksyistä viisastuneena. Valkoisella kantatut taskut eivät ihan onnistuneet. Valkoinen trikoo loppui kesken joten en saanut kantattua taskun ulkokaarta ollenkaan. No, on ne ihan käyttökelpoiset kuitenkin. Paita kangas on Ottobre shopista Rovaniemeltä ja housukangas Metsolasta.