Aurinko porottaa täydeltä terältä jo... kuinkahan monetta päivää? Ihanaa! Minä rakastan lämpimiä kesä kelejä. Paitsi... Mökin maalaaminen ei oikein onnistu kun maali kuivuu noin kymmenessä minuutissa, normaalin tunnin sijaan. Illalla nukkumaan mennessä talo on kuin pätsi ja uni ei meinaa tulla. Mutta onneksi päivällä on kivaa.

Mökki projekti siis on lattian maalausta vailla ja kuistin kaiteiden ja vuorilautojen maalaus on kesken. Muuttamaan päästään arviolta maanantaina.

Jotain käsitöitäkin olen ehtinyt tehdä. Helteellä pikkutyttöjen päät täytyy peittää, eikä kaapista löytynyt sopivia hattuja. Tämähän ei ole totta, teen joka kesä pari kesähattua, virkattuja, ommeltuja ja neulottuja. Lisäksi niitä tulee hädissää ostettua kaupasta jo hattu jää kotiin. Nyt ei löytynyt kaupasta mieleisiä ja kaapista löytyneetkää ei olleet oikean laisia. Siis ompelemaan. Ottobren netti sivuilta löytyi kiva kaava.

1246103948_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hatun lieri on edestä pidempi kuin takaa. Sen voi taittaa ylös, jolloin hattu näyttää neitimäiseltä. Lieri suorana hattu muistuttaa lippistä ja suojaa hyvin kasvoja auringolta.

1246103991_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eerikan hattu on samaa kirppari kangasta kuin aiemmin ommeltu keltakukallinen mekko. Hatun lierin reunassa on tere-nauha. Emilian hattu on verhokankaan jämiä, marimekon "keisarinna" ja hatun lierin reunassa on omenan vihreää sik-sak-nauhaa.

Hatun kaava on tosi kiva. Jatin hattun osasta vuorin pois, koska en jaksanut sitä ommella. Sitä paitsi hellehattu ei saa olla liian paksu. Koska kaavassa oli isompiakin kokoja, aion tehdä itsellenikin tällaisen. Kunhan keksin mistä kankaasta.