Aiemmin keväällä Omatekeleen Riika kertoi hamstranneensa verkkarikankaita, kun kerran halvalla sai. Kankaista liikeni vähän minullekin. Ostin kun halvalla sai :) Mitään tarkkaa visiota ei minulla ollut, enkä oikein valittavissa olevista väreistäkään osannut sanoa, oliko ne mun juttu vai ei.  Ilmojen lämmetessä huomasin että päiväkodin pihalle tarvitaan kiva pihatakki, niille päiville kun haalaria ei tarvita, mutta paitasillaan ei pärjää. Silloin muistin ne verkkarikankaat (Totuuden nimissä niitä ei ole voinut unohtaa, koska ne tippuivat joka kerta ylitsepursuavasta kankaskaapistani syliin kun avasin oven)

verkkatakki%20005-normal.jpg

Verkkatakki siis. Väriskaalana turkoosi, keltainen ja kirkkaan sininen. Pienellä googlailulla löysin sopivan inspiraatiokuvan. Tällaiseen väritykseen päädyin. Alkuperäisessä visiossa resorit olisivat turkoosit, mutta kangaskaupasta ei löytynyt sopivan väristä. Kaavana toimi Ottobren paitakaava, hupun kaavan nappasin Against the Wind- takista jonka muokkasin niin että hupussa on kolme kappaletta.

 

verkkatakki%20012-normal.jpg

Verkkarikangas on aika haasteellista ommella. Tällä kertaa suostuin käyttämään nuppineulojakin. Muuten ei olisi liukkaat kankaat pysyneet yhtään hallinnassa.

 

verkkatakki%20016-normal.jpg

Hupun alavara on keltainen, muuten takki on yksinkertaista kangasta. Jostain syystä saumurini ei suostunut tätä kangasta ompelemaan, joten ompelin koko takin suoralla ompeleella. Täytyy toivoa ettei saumat ratkeile. Onneksi kangas on purkautumatonta, joten huolittelusta ei tarvinut välittää.

 

verkkatakki%20022-normal.jpg

Lämmin aamu houkutteli meidät ulos kuvauspuuhiin jo vähän kahdeksan jälkeen, eikä viileydestä ollut ilmassa tietoakaan. Vain mallina toiminut Eino oli cool!