Samoihin aikoihin kun innostuin toteuttamaan pitkäaikaista haavettani kansallisperinteen inspiroimana, satuin törmäämään Elgance and Elephants- blogin Roots-ompeluhaasteeseen. Mekkotehtaan kautta sinne löysin. Harmiksen Sew-along haaste meni minulta ohi, en millään ehtinyt ideoida, hankkia tarvikkeita ja ommella kahdessa päivässä. Omat juureni on Lapissa. Olen syntynyt ja kasvanut Rovaniemellä, äitini suku on Pellosta ja isäni Sodankylän tienoilta. Nykyisen määritelmän mukaan voisin olla myös saamelainen. Saamelaisuus onkin aina kiehtonut minua ja lapsena harmittelin etten asunut oikeasti Lapissa.

Emilian%20hame%20001-normal.jpg

Pyörittelin mielessäni ideaa villahameesta jossa olisi paljon laskoksia. Kangaskaupassa päädyin ryhdikkääseen puuvillaan. Puuvilla on kuitenkin niin paljon helpompi puhdistaa. Tein hameesta erittäin pelkistetyn, jotta sen yhditely erilaisiin asuihin onnistuisi helposti. Vyötärölle sidottu pirta-nauha tuo ripauksen kansallisperinnettä, mutta sen pois jättämällä hame sopii mihin tilaisuuteen vain.

Emilian%20hame%20015-normal.jpg

Asun täydentää pari vuotta sitten neulottu villatakki. Neuloin villatakin v.2011 isosisko Eerikalle. Takki on pysynyt todella siistinä.

Emilian%20hame%20016-normal.jpg

Emilian%20hame%20023-normal.jpg

Emiliasta on kasvanut iso tyttö. Hän on tarkka vaatteistaan ja osaa upeasti itse valita yhteen sopivia asuja. Tämän hameen hän otti heti omakseen.