Vaikka en mikään hortonomi olekaan olen kasvattanut tällaisen kukkasen. Kesän aikana on vartta tullut lisää ja onneksi hieman muutenkin kokoa.

kes%C3%A4n%20viimeinen%20kukka%20009-nor

Eerika-neidin juhlavampaan paitaan kasvoi rintapieleen ristipistoruusu. Paidan kaava on Ottobren 3/2009 numerosta. Rypytysten sijaan hihan pyöriöllä on laskokset. Kaula-aukon kaitaleen laskostin ensin ja ompelin paikoilleen vasta sitten. Kaitaleen yläreunaa ei ole huoliteltu, jännittää miten se toimii pesun jälkeen. Kangas on Selialta. Ristipisto-ruusu on Suuren käsityö-lehden kesänumerosta.

 

kes%C3%A4n%20viimeinen%20kukka%20015-nor

Ristipistotyötä oli mukava tehdä pitkästä aikaa. Muliinilangan kolme säiettä taitaa olla liikaa tällaiseen työhön, ohuempi lanka olisi tehnyt lopputuloksesta siistimmän.

kes%C3%A4n%20viimeinen%20kukka%20003-nor

Tein ristipistot purettavaa ruutukangasta apuna käyttäen. Ensin kokeilin leikata kankaan irti, mutta paremmaksi tavaksi osoittautui lanka langalta purkaminen. Tätä suuremman kuvan kohdalla voisi olla ongelmia vetää langat ristipistojen sisältä. Tässäkin kuva venyi aika paljon, mutta silitysrauta pelasti onneksi tilanteen lopuksi.

kes%C3%A4n%20viimeinen%20kukka%20006-nor

Paidan inspiraation sain tästä hameesta. Upesti hehkuva satiini on Anopilta saatu jämäpalanen. Hameen idean olen saanut aikoinaan Made-blogin tutoriaalista.

 

kes%C3%A4n%20viimeinen%20kukka%20018-nor

Hameen vyötärö on hieman röyhelöinen. Helma jäi aavistuksen liian lyhyeksi, käytin aivan kaiken kankaan mitä jäljellä oli. Kankaan ostopaikka oli Anopin muistin mukaan Ottobren ihan kangaskauppa Rovaniemellä.

Lapset ovat lomansa viettäneet ja molemmat tytöt ovat nyt koululaisia. Mitähän muuta kivaa syksy tuo tullessaan?