Meillä on ollut kaikenlaiset kantovälineet kovassa käytössä. Ensimmäisen kantoliinan ompelin Eerikan ollessa 1v4kk, rengasliinan. Ompelin silloin myös kantorepun, mutta koska minulla ei ollut niistä juurikaan kokemusta, reppu osottautui huonoksi. Eerikalle ommeltu rengasliina on vieläkin käytössä. Einoa olemme kantaneet eniten Manducassa, mutta sen lukuisat säädöt alkoivat minua ärsyttämään siinä määrin että päätin myydä sen pois ja ommella tilalle uuden repun.

Siksaksis -blogissa olevan Kantorepun ompeluohjeen ja kaavojen avulla uskaltauduin kokeilemaan. Tarkoituksen oli käyttä mahdollisimman paljon kaapista löytyviä materiaaleja ja säästää siis rahaa. Vyötäröhihnan soljen ja remmin kävin ostamassa oululaisesta retkeilyvarusteiden erikoisliikkeestä Shelbystä. Olkahihnojen lukot ja remmit on ostettu Amoriinista.

Kankaaksi valitsin vanhan pöytäliinan. Paksua tukevaa, mutta silti notkeaa ja pehmeää, toisin sanoen täydellinen kangas kantoreppuun. Lueskelin kantoreppuohjetta ja mietin mittoja tarkkaan, mutta siitä huolimatta repusta tuli liian iso. Paneeli oli liian korkea ja olkainten pehmustettu osa liian pitkä. Olkaimiin ei jäänyt yhtään säätövaraa ja paneeli ylsi Einon niskaan ja vähän ylikin. Ratkaisin ongelman omplemalla paneeliin manducan tapaan säätövetoketjun. Tällä tavalla paneelista tuli sopivan korkuinen ja olkaimiin saatiin lisää säätövaraa. Ja onhan repussa nyt sitä kasvunvaraakin. Kuten Ensimmäisestä kuvasta näkyy, tulee paneeli hyvin polvitaipeeseen asti, joten ihan heti reppu ei jää liian kapeaksikaan.

Pelkkä sininen reppu näyttikin tylsältä, joten ripottelin punaisia yksityiskohtia sinne tänne. Vyönlenkki pitää ylimääräiset hihnan päät pois maasta.

I T E  T E H T Y - merkki on ommeltu vyötäröhihnan läpi. Se pitää samalla toppauksia paremmin paikoillaan. Olkahihnoissa on kaksi kerrosta levyvaunua (vanhasta pinnasängyn pehmusteesta), vyötäröhihnassa on yksi kerron levyvaunua ja yksi kerros jäykkää teddy-fleecekangasta.

Repussa on uutena materiaalina käytetty remmejä, lukkoja ja vetoketju. Punainen kukkakangas on kaapista löytynyt jämätilkku ja toppaukset on kierrätettyjä. Arvioisin että materiaalit ovat maksaneet yhteensä 15e. Myin vanhan Manducani 50e:lla joten voitolle jäin.

Kiitokset vielä Siskoksille loistavasta ohjeesta!