Viime keväänä löysin Prisman lehtihyllystä kauniin käsityölehden, Mollie makes. Kannen kukkaset vetivät puoleensa kuin mehiläistä. Lehti oli pullollaan kauniita kuvia ja hauskoja ideoita. Kansi kuvassa koreillut vyö oli pakko toteuttaa ja lopulta tuli tarvettakin.

Kukkavy%C3%B6%20008-normal.jpg

Kukkasista tuli kauniita, mutta ohjeessa käytetystä kuumaliimasta ei tullut minun lempparia. Keskimmäisen kukan kokosin lehden ohjetta noudattaen kokonaan kuumaliimalla. Poltin sormeni, sotkin joka paikan ja epäilen kukan kestävyyttä. Ensimmäinen helmi onkin jo keskeltä pudonnut. Toisena valmistui vasemman puoleinen kukka. Tyllin liimailu olikin astetta vaikeampaa ja lopuksi ompelin silkkiä ja helmiä keskelle käsin. Liiman läpi neulan ujuttaminen olikin haasteellista.

Kukkavy%C3%B6%20002-normal.jpg

Vaalea organza-kukka onkin sitten kokonaan käsin ommeltu. Luulen että käytän jatkossa vain neulaa ja lankaa näihin hommiin, jätän kuumaliimalla värkkäilyn muille.

Vyön puen uuden mekkoni kanssa. Mekko valmistui eilen aivan kuin itsestään. Ompelulamasta ei olut enää tietoakaan. Toivottavasti saan kuvan koko juhla-lookista ensi viikolla.