Hyvä ystäväni sai joulun alla vauvan ja menimme isolla joukolla vauvaa ihastelemaan tällä viikolla. Kuulin kyläilystä päivää aiemmin ja lahjan kanssa tuli kiire. Olin siis kyllä aikonut tehdä peiton ja mielestäni minulla jo yksi oli puolivalmiina. Mutta valmiit peitot olivatkin poikien värisiä. Siis ei minulla mitään sukupuolineutraaliutta vastaan ole, mutta en osaa lahjoa tyttövauvoja autokuvioisilla peitoilla.

lahjapeitto%20003muokattu.jpg

Onneksi leikkasin kesällä tilkkuja paljon varastoon. Sain pyöritellä kaiken värisiä tilkkuja hetken ennen kuin natsasi. Harmaat Paapiin lintutilkut sytyttivät inspiraation. Linnuille kaveriksi valikoitui mustavalkoisia tilkkuja. Yritin sovittaa joukkoon vaaleanpunaisiakin, mutta ne ei nyt sopinut. Päädyin kuitenkin tyttömäisesti vaaleanpunaiseen kanttaukseen. Peitosta tuli mielestäni tosi kaunis. Onneksi tuota muija-trikoota jäi vielä toiseenkin peittoon, se on mun ehdoton lemppari.

Aloitin uuden vuoden kunniaksi ostoslakon. Uusia kankaita ja lankoja ei saa ostaa. Nyt vain mietityttää kuinka toteutuskelpoinen haaste tämä on. Taidan sen verran löysätä lakkoani että ihan äärimmäisessä hädässä lahjantekotarpeita saan käydä ostamassa. Tilkuista saa kauniita peittoja vauvoille, mutta ilman taustakangasta ei peittoja synny. Piakkoin syntyy jälleen yksi tyttövauva, jolle täytyy lahja tekaista. Jostain syystä poikavauvoille olisi helpompi ommella varastossa olevista kankaista.