Joskus kauhistelen omien kangasvarastojeni suuruutta. Ja himoani haalia kankaita sieltä ja täältä. Ale-kankaiden houkutus vie usein mennessään, niin että kotona ihmettelen mitähän tästäkin tulee, vai tuleeko ikinä mitään. Samaa ihmettelin kolmisen vuotta sitten kun kannoin kotiin ihmeellisen vihreää pellavaa. Mutta kun se maksoi marimekolla vain 10e metriltä.

pellavahousut%20004-normal.jpg

Tänään Emilia valitteli housuvajetta, kun kielsin pukemasta paksuimpia velourhousuja päälle. Piti kaivaa kankaat esille. Käteen sattui tämä pellava. Ei houkutellut, mutta kokeilin kuitenkin mikä kuviollinen kangas siihen kävisi.

pellavahousut%20010-normal.jpg

Löytyi täydellinen pari Amy Butlerin puuvillakankaasta. Kaavaksi valitsin uusimmasta Ottobresta poikien shortsi mallin. Jätin takaa kaarrokkeen ja taskut pois, vale-vetoketjuhalkionkin jätin pois.

pellavahousut%20012-normal.jpg

Taskuja varten ompelin terettä. Tämä on nyt mun intohimoni. Leikkaan n. 2cm leveää kaitaletta täysvinoon. Taitan kahtia ja jätän taitteen sisään paksua puuvillalankaa. Vetoketjupaininjalan avulla ompelen ihan läheltä narua. Näin tereestä tulee hienon pyöreä.

Ihana rusetille solmittava vyö kruunaa nämä kaunokaiset. Emilia rakastui housuihinsa ja Eerika tilasi samanlaiset(patsi vaaleanpunaisena)

pellavahousut%20024-normal.jpg

Housujen kaveriksi sopii hyvin Marimekon trikoosta vuosia sitten ommeltu t-paita.

Kertakaikkisen ihanat tuli!