Sohvan%20p%C3%A4%C3%A4linen%20008-normal

Kevät tuo usein tullessaan sisustusinspiraatioita. Kun joulukoristeet on riisuttu, on hyvä alkaa suunnitella uutta. Olohuoneen pitkäaikaisin projekti on lopulta saatu päätökseen. Sohvalla on uusi päälinen!

 

DSCF0003-normal.jpg

Kaikki alkoi v. 2003 Askosta ostetusta punaisesta sohvasta joka oli pitkään mitä ihanin sohva. Harmikseni istuintyynyn päälinen hajosi vaiheittain lopulta käyttökelvottomaksi. Ensimmäisten ongelmien ilmetessä aloin pohtia uusia päälisiä. Vuosi taisi olla 2006 tai 2007.

 

DSCF0010-normal.jpg

Lopullista ratkaisua odotellessa ostin Ikeasta valkoista puuvillaa ja ompelin irtotyynyihin uudet pääliset, istuin osan päälle päädyin vain levittämään palan samaa kangasta. Ratkaisu on osoittautunut sittemmin täydelliseksi lapsiperheessä. Istuinosa likaantuu melko usein. Erityisesti nyt kun Eino opettelee olemaan ilman vaippaa, on päälinen aika usein pesussa. Tämä kuva on vuodelta 2010. Rungon päätin päälystää myöhemmin.

 

Sohvan%20p%C3%A4%C3%A4linen%20012-normal

Viime keväänä päätin tehdä sen lopulta! Ostin kankaat ja suunnittelin mielessäni. Toteutus jäi vähän laihanlaiseksi. Kymmenen metriä Ikean puuvillakangasta odotti kaapin päällä viime lauantaihin asti. Lopulta sain tartuttua tähän ikuisuusprojektiin. Nyt on sohvalla uusi irtohuppu. Ja kuten voit huomata istuinosan päälinen on pesussa ja sen tilalla on valkoinen päiväpeitto. Tällä viikolla olisi tarkoitus kohentaa ja uudistaa olohuoneen koko ilme. Sisustustyynyt saavat uudet pääliset ja pientä järjestelyä on ohjelmassa. Ehkäpä iso rahikin saa uuden päälisen lopulta. Vaatteiden ompelu saa nyt odottaa hetken.