Siskolleni tekemässä puikkopussissa oli niin ihanat värit että oli pakko samoista kankaista tehdä jotain muutakin. Nuorempi neiti sai kietaisumekon johon löytyi kaavalaatikosta valmiit kaavat. Kaava on jostain Ottobre-lehdestä ja koko on kai 92cm. Oikein kiva mekko, mutta harmillisen vähän näkyy tuo vuorena oleva kangas päälle päin. Mekko kaipaisi jotain piristystä...

Mekko oli jo tänään käytössä kummitytön nimiäisissä. Oikein käytännöllisen oloinen vaate. Tytöillä olikin lähes kokonaan äidin tekemä vaatekerta päällä. Sukkahousut ja isomman neidin pipo olivat kaupasta. On mukava kun voi pukea lapset itsetehtyihin vaatteisiin. Nautin siitä niin kauan kuin sitä iloa kestää, usein olen kuullut että jossain iässä itse tehdyt vaatteet lakkaavat kelpaamasta.

Kummitytön isoäiti ja täti ihastelivat neitien vaatteita. Sanoinkin että varmaan ne samaiset vaatteet ovat sitten kummitytön päällä kunhan siitä vähän kasvaa. Kummitytöllä onkin jo meidän tyttöjen vanhat vauvavaatteet ja vaipat käytössä. Aikoinaan siskontytölle ompelemani pienet kestovaipat ovatkin jo kuudennella käyttäjällä. Iso osa vaipoista on tehty kierrätyskankaista joten ne ovat olleet todella ekologisia.