Anoppini kuuluu samaan käsityöläisten heimoon kuin minäkin. Entisenä teatteripuvustajana todella taitavakin, paljon taitavampi kuin minä. Hän onneksi ymmärtää minun intohimoni kankaisiin. Ja mikä parasta hän tykkää kierrellä kangaskaupoissa, toiseksi parasta on se että hän asuu Rovaniemellä. (Siellä on Ottobren myymälä ja tietysti myös Marimekon tehtaan myymälä) Viimeksi Anoppini toi kuin ohi mennen erään maailman ihannimmista kankaista ompelupyötäni nurkalle. Keltaisen canvas-kankaan sävy oli juuri se oikea.

Leijonapaita%20018-normal.jpg

Hetken kangasta hypisteltyäni uskalsin leikata siitä Einolle shortsit. Shortsien yksityikohtiin kävin hakemassa inspiraatiota Made blogista. Tutorials-osiossa on ihania vinkkejä poikien housuihin. Kaavan housuihin piirsin H&M:n puuvillahousuista. Kokeilin kaavaa ensin vähemmän ihanalla farkkukankaalla ja tein tarvittavia muutoksia.

 

Leijonapaita%20017-normal.jpg

Housujen kaveriksi käy hyvin Paapiin keltaisesta leijona-trikoosta ommeltu t-paita. Paidan kankaat ostin keväällä Ottobrelta. Leijona-kangas oli yhdistetty valmiiksi kelta-keltaraitaiseen trikooseen ja ne myytiin yhteishintaan.

 

Leijonapaita%20021-normal.jpg

Paidan kaava on Ottobre-lehdestä, muistaakseni 6/2010 numerosta. Lyhensin vain hihoja.

 

Leijonapaita%20009-normal.jpg

Taskujen reunoihin ompelin tereen ja taskun suuhun kaksoistikkaukset.

 

Leijonapaita%20011-normal.jpg

Tarskun sisäpuolella on ruutukangasta.

 

Leijonapaita%20010-normal.jpg

Pieni yksityiskohta sisäpuolellakin. Nuo epäsiistin näköiset saumuroinnit oli tarkoitus piilottaa, mutta kangas ei riittänytkään huoliteltuun päärmeeseen. Seuraavalla kerralla sitten huomioin senkin. Näitä pöksyjä taitaa valmistua vielä useammatkin.