Edit. lopussa

 

Meillä on ollut joulusta asti pieni tyttö, joka ei osaa nukkua yöllä. Neiti ei suostu pitämään peittoa päällä ja hermostuu yöllä totaalisesti jos sitä yrittää hänelle laittaa. Ompelin hänelle pinnasängyn päiväpeitosta(jota ei ikinä käytetä) unipussin, joka onkin ollut oikein toimiva. Vaikka unet ei ihan katkottomat olekaan niin kuitenkin paremmat. Hän jopa nukkui elämänsä ensimäisen kokonaisen yön omassa sängyssään (kerran).

1244224.jpg

Unipussi koekäytössä. Kaavana käytin pieneksi käynyttä unipussia. Leikkasin vähän sinnepäin, jalkaosasta tein niin ison kuin kankaasta riitti. Olkapäillä on kolmet napit, joten kasvunvaraa riittää.

Blogin päivitykset ovat jääneet muun tekemisen jalkoihin. Sain viikonloppuna idean slipoverista, joka pitikin saada puikoille heti. Mieleistä mallia en löytänyt joten piti säveltää omasta päästä. Mallitilkunkin tein, mutta siitä tehdyt laskelmat eivät pitäneet paikkaansa, joten purkasin liian isoksi osoittautuneen helmaresorin viiden sentin jälkeen. Onneksi sovitin! Mieleistä kuviotakaan en löytänyt valmiina joten sekin piti itse kehitellä. Resorin jälkeen vain aloin tekemään kuviota (ja purin pariin otteeseen, ennen kuin onnistui halutulla tavalla) Lopputulos on aivan ihana vaikka se ehkä omakehulta haiskahtaakin. Lankana muuten 7veikka jota lankakorissa oli valmiina.

1244257.jpg

Ruutu-slipari

Malli: Oma

Lanka: Novita 7veikka

Puikot: 3,5mm 80cm pyöröpuikot

Langanmenekki: n.200g

Slipoveria neuloessa hauduttelin ideaa vanhoihin kenkiin tehtävistä säärystin varsista. Siskollani on ihanat kengät joissa on neulottu varsi ja mie olen kateellinen. Päätin sitten tuunata vanhat talvikengät uuteen uskoon.

1244272.jpg

Näistä se lähtee...

1244282.jpg

Lankana on fritidsgarn, ja kyllä, tavoistani poiketen tein oikean mallitilkun, jonka huovutin koneessa. Mallitilkkua katsellessa päätin että kyllä niissä varsissa kuitenkin pitää on beigeä, kun kengät on beiget, joten takaisin kauppaan. Nyt varret on puikoilla, useiden kokeilujen jälkeen keksin hyvän kuvion niihin. Aika näyttää mitä näistä tulee. Vielä on ratkaisematta kuinka uudet varret saadaan kenkiin kiinni, mutta ehkäpä joku kiltti suutari-setä tai -täti ne ompelee.

 

Meinasin unohtaa! Salainen Neuleystävä  2008 on alkanut! Parit on jaettu ja minua on muistettu. Sain pariltani viestin sähköpostiin. Innolla odotan kevään postia ja itsekin kuumeisesti mietin, mitä voisin parilleni laittaa.