Työttömän elo on kivaa. Kukaan ei huoli mua töihi. Ilmeisesti sana minun raskaudesta on kiirinyt työpaikalla laajemmallekin, eikä kukaan uskalla pyytää mua edes sijaiseksi. Mutta ei se mitään. Olen nauttinut olostani täysin siemauksin. Ehdin ommella ja neuloa pitkin päivää ja ottaa välillä päiväunetkin jos siltä tuntuu. Tytöt ovat viihtyneet kotosalla hyvin, mitä nyt joskus vähän seuran puuutetta kiukuttelevat. Kevät kelit houkuttelee ulkoilemaan, mutta toisaalta ompelukone houkuttelee pysymään sisällä. Nyt joudun vierottamaan itseni ompeluksista viikoksi, sillä matkustamme Helsinkiin mummolaan. Samalla reissulla tapaamme muutamia ystäviä ja olenkin ommellut heidän lapsilleen vähän tuliaisia.

Noin kaksi vuotias Oona tyttönen saa marimekon innoittaman mekon. Kangas on Marimekon "Siirtolapuutarha" ja napit on ostettu marimekon tehtaanmyymälästä.

Ompelin kankaan hulpiosta pesuohjeet mekkoon. Kaava on Ottobren 1/2010 numerosta. Lisäsin pituutta runsaasti, jotta sitä voi käyttää mekkona.

1-vuotias Alva tyttönen saa tuliaisiksi toivotun yöpuvun. Kangas on Lasten Metsolasta ostettua joustofroteeta ja applikoinnit on joustofroteeta ja velouria. Silitin kuviot kankaaseen kaksipuoleisella liimaharsolla ja ompelin  kiinni käsin. Päätin luopua ompelukoneapplikoinnista, kun se ei vain minulta onnistu. Käsin ompelemalla saan paljon parempaa jälkeä. Miehustassa on piilovetoketju, jota ei oikeastaan edes huomaa. 60cm vetoketju yltää melkein lahkeensuuhun saakka.

Onneksi ehdin ostaa junaliput Helsinkiin jo aamulla. Iltapäivällä kuulin että Pohjois-Suomen ilmatila on suljettu tulivuoren tuhkan takia. Junaan voi olla huomenna joku muukin halukas tulossa. Ensi viikolla siis nähdään taas.