Emilian%20neuletakki%20022-normal.jpg

Ihastuin ikihyviksi Eerikalle neulomaani villatakkiin. Päätinkin heti neuloa myös Emilialle omansa. Tällä kertaa valitsin materiaaliksi puuvillan, koska se on Emilialle mieluisampi materiaali.

 

Emilian%20neuletakki%20015-normal.jpg

Langaksi valitsin Sandnesgarnin mandarin petitin, koska olen sen kokenut laadukkaaksi langaksi. Emilia sai valita mieluisen värin, vaihtoehdoiksi hän sanoi violetin ja harmaan. Ostin aluksi harmaata, mutta valmiistuvassa neuleessa väri näytti vaaleansiniseltä. Ostin uudet langat ja aloitin alusta. Luotto lankakauppiaani palveli jälleen kerran aivan mahtavasti. Väärän väriset langat sain palauttaa. Voinkin lämpimästi suositella Somikin palveluja kaikille

Emilian%20neuletakki%20016-normal.jpg

Kuvio on sama kuin Eerikan takissa. Mallikin on melko sama, hieman muutin kaula-aukkoa. Takki kaipaa vielä jotain nappia tai nepparia pitämään alapuolelle jäävää etukappaleen puolta paikoillaan.

Emilian%20neuletakki%20017-normal.jpg

Solmimisnauhojen väriä mietin pitkään. Aloitin useita versioita, mutta mikään väri ei tuntunut hyvältä. Lopulta silmiini sattui lankakorista Cascaden heritage-lankaa sipulinkeltaisena. Täydellinen!

Emilian%20neuletakki%20007-normal.jpg

Esikuvastansa poiketen takissa ei ole selässä tamppia. Tämänkin takin valmistuminen vei aika tarkalleen kaksi kuukautta. Toki välillä on edistynyt muutkin käsityöt. Kirjoneule 2,5mm puikoilla ei ole hyvissäkään olosuhteissa nopesti valmistuvaa, saatikka kovin rentouttavaa puuhaa. Lopputulos on jälleen kerran palkitsevaa.