Useiden vuosien ajan olen ihaillut Ottobre desing- lehden lasten vaatteita. Uuuden lehden ilmestyessä selaan lehden innolla ja ihailen useita hienoja yksityiskohtia. Kuvissa vaatteet näyttävätkin aivan ihanilta, mutta todellisuudessa on toisin. Mallit ovat todella leveitä. Siis ihan mahdottomia. Meidän isompi neiti on malliltaan aika hoikka ja pitkä. Lähes aina valmista kaavaa käyttäessä tuskailen vaatteen leveyttä.

Veljeni on menossa kesällä naimisiin ja minua pyydettiin tekemään heidän tytöilleen mekot juhliin. Kävin paikan päällä mittaamassa neidit, jotta saan mekoista istuvat. Tarkoituksena oli muokata jotain sopivan oloista kaavaa mittoihin sopivaksi. Neljä vuotias veljentyttöni käyttää useimmiten 116 cm vaatteita ja vertasinkin vastaavan koon kaavaa noihin hänestä ottaamiini mittoihin. Toki vaatteessa pitää hieman olla liikkumavaraa, mutta tuossa liivimekon kaavassa liikkumavaraa olisi rinnan ympärillä ollut 21 cm! Otinkin kaava-arkilta pituuden koosta 116 ja leveyden koosta 92.

Tein tuolla muokatulla kaavalla omalle viisi vuotiaalleni testimekon.

1242656780_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onneksi tein testin! Kaavasta saa ottaa vieläkin sivuilta hitusen pois ja pienentää kaula-aukkoa. Olkaimia levennän hiukan. Kankaana juhlameikoissa käytän vaaleanpunaista rypistettyä taftia.

Morsiusneidoista pienempi on juhlien aikaan vasta puolivuotias. Hänelle ajattelin tehdä mekko-body-yhdistelmän. Mikään ei ole kurjempaa kuin koko ajan korvissa oleva mekko.

Toiselle pienelle neidille ompelin varastosta löytyneistä kankaista kesätakin. Kaava on sama  OD 4/2007 kääntötakki jota olen jo aiemmin kokeillut useasti. Takki ei kuitenkaan ole kääntötakki. Päälinen on joustavaa vakosamettia, hupussa ja hihansuissa vuorina on marimekon kioto-kangasta, muutoin vuori on valkoista viskoosi-polyesterisekoitetta.

1242656741_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Takista puuttuu vielä napit. Onko kokemusta Kamin neppareista vaatteissa. Toimiiko? Ajattelin käydä Taikapilvessä nepittämässä ja ostaa mahdollisesti välineet itsellekin jos nepit osottautuvat toimiviksi. Onko kellään kokemusta näistä?