Vielä viikko lomaa jäljellä. Esikoisella jännittää kakkosluokka ja uusi ope. Keskimmäisellä jännittää eskari. Äitillä jännittää uusi työ. Peininmmäinen ei kai osaa jännittää vaikka iso muutos on edessä, kun alkaa päiväkotielämä. Uudet vaatteet kuuluvat syksyyn ja uusiin alkuihin. Kesälomalla kävin Rovaniemellä Ottobren myymälässä, josta löytyi nämä ihanat kankaat.

Eino 2v sai drori-paidan (=traktori). Vaikka hän ei olekaan kesän aikana kamalasti kasvanut, on hänestä tullut iso poika. Puheen kehitys on ihmeellistä seurattavaa ja monet naurut saan päivässä poikasen lausahduksista.

Eerikan lintupaidan kaava on jostain ottobresta B-mitoitettu. Onneksi näitäkin kaavoja välillä löytyy, niin ei tarvitse aina itse muokata.

Emilian tunika on muokattu vanhasta kaavasta, jonka löysin kaavaläjästäni. Ottobresta sekin on varmasti.

 

Mekon miehustassa on "nappilista" ilman nappeja.

Kankaan loput leikkelin pipoksi. Kuinka monta pipoa lapsi tarvii?

Eerika oli pettynyt kun hänelle ei riittänyt pipoa. Ratkaisin ongelman ompelemalla valkoisesta joustofroteesta pipon johon applikoin kuvion paitakankaasta.

Einonkin paidan kaava on jostain ottobresta, raglan-hihaisesta kaavasta on tullut suosikkini. Nappilistan opettelin ompelemaan ja nyt se valmistuukin käden käänteessä.