Kävin Helsingissä kultuurimatkalla. Pääkaupunkimme lankakaupat olivat verrattomia.  Hakaniemen kauppahallissa sijaitseva Vihreä vyyhti sekä Priima tuli katsastettua. menitaan emme ehtineet. Se oli sulkenut ovensa jo kun pääsimme ulos Design museosta. Design museon Ryijy-näyttely oli inspiroiva. Ainoa minuuspuoli oli se ettei niihin saanut koskea. Tiivis aaltoileva nukkapinta oikein kutsui silittämään, mutta pidin näppini kurissa. Reissun kulttuuriseen osioon voin lisätä vielä käynnin Ateneumissa. Melkein kolmekymppisenä pääsin sinne ensimmäistä kertaa ja ihastuin. Olisin voinut jäädä siihen viimeiseen saliin katselemaan Edefiltin Lapsen ruumis saattoa ja Luxenbourgin puistossa. Juna kotiin lähti aivan liian aikaisin. Kiitos ystävälleni ihanasta viikonlopusta.

Tiedosto:Lapsen ruumissaatto Albert Edelfelt Convoi dun enfant.JPG

Tiedosto:Edelfelt Luxembourg Garden 1887.JPG

 

Kiitos kaikista kommenteista. Viime aikoina päivitykset ovat jääneet vähäisiksi. Sillä olen ollut saamaton nahjus. Väkertelen kyllä monen laista mutta mitään en saa aikaiseksi. Reissusta ostetut langat ovat puikoilla ja eräs ikuisuus projekti on taas innostanut. Reissussa mukana ollut petroolin värinen villatakki on melkein valmis. Napit pitää käydä ostamassa niin saan tehtyä nappilistan ja sitten se onkin valmis. Vihdoinkin.

Kyselijöille tiedoksi että keskosen vaatteiden kaavat löytyvät ottobren numerosta 6/2007.

Jotain sain tehtyä valmiiksi. Ystävän pojalle syntymäpäivälahjaksi Sammakkopaita. Poika täyttää neljä ja paita on kokoa 110cm. Hups! Taitaa olla vähän suuri. Onneksi lapset kasvaa.

Toivottavasti paita on kuitenkin mieluinen. Taidan ostaa jotain pientä lisäksi. Kaavana on ottobren Creative workshop ja sammakko on myös ottobren mallistoista.