Kaikki alkoi aatonaaton yönä, kun paketoimme lahjoja. Mieheni näytti muutaman Youtube-videon hienoista paketointi tavoista. Tämä diagonaalinen tapa osoittautui käytännöolliseksi. Myös ihana viuhka oli pakko kokeilla. Noista paketeista jäi kuvat ottamatta, harmi.

Lahjarasioita%20015.jpg

Samalla kun katselin paketointi videoita, löysin kivoja origami-ohjeita lahjarasioihin. Taustalla näkyvien paperipussien ohje löytyy täältä. Tämä ohje kannattaa opetella ja tehdä pussukoita vaikka valmiiksi äkillistä tarvetta varten. Näihin on helppo sujauttaa kaikki lasten kaverereille ostetut lahjat. Keltainen matala pussi on tehty tällä ohjeella.

Lahjarasioita%20022.jpg

Kannellisen lahjarasian ohje löytyy täältä.  Tämä rasia on taiteltu ohuesta paperista. Leikkasin pohjaosan paperin kahdelta sivulta n. 5mm pienemmäksi. Paperista taiteltuna se riitti.

Lahjarasioita%20019.jpg

Ruusu-rasia on taiteltu ohuesta kartongista. Ensimmäisestä pohjaosasta leikkasin pois myös 5mm, mutta se ei riittänyt. Kansi ei mahtunut rasian päälle. Kokeilin uudelleen ja leikkasin n. 1cm kahdelta reunalta. Sekin oli vähän siinä ja siinä, mutta sain kannen mahtumaan, kunhan litistin kaikki taitteet huolella.

Lahjarasioita%20017.jpg

Viimeisenä kokeiluun otin kuusikulmaisen rasian ohjeen. Tähän ensi kokeiluun käytin tulostuspaperia, koska en uskonut onnistuvani. Yllättävän hienosti onnistuin ja tykästyin ohjeeseen. Taidan kokeilla tehdä toisenkin.