Kuten lupasin tällä kertaa on vuorossa pilviä ja vähän kukkaketoa. Tyttärellä on syntymäpäivä tulossa ja juhliin tarvitaan tietysti hieno hame.

Kukkaketo-hame on ommeltu tilkkutyökankaista jotka ostin viime syksynä käsityömessuilta, ruusut ovat Tildan mallistosta. Hameen kaava on omasta päästä. Vähän (tai aika paljon) rypytettyä kaitaletta vyötärökaitaleeseen, johon ompelin kuminauhan vyötärölle. Pilvipaita on ottobren 6/2008 kaavalla. Kankaan ostin Lasten Metsolasta.

Annika RuttuNutussa oli yhdistellyt erillaisia trikookankaita ihanan raikkaalla tavalla. Sain siitä isnpiraation tuhota omia kangasvarastoja. Trikookankaita onkin kertynyt kaiken kokoisia palasia, jotka ovat ihan loistavia tällaisiin yhdistelmäpaitoihin. Paidan kaava on melkein sama kuin pilvipaidassakin, etukappaleelta puuttuu rypytys ja hihan suissa on kuminauhojen tilalta resorit. Eerika ei aluksi tykännyt paidasta ollenkaan. Jouduin käyttämään uhkailua ja lahjontaa että sain hänet pukemaan paidan kuvausta varten päälle. Kun paita oli päällä, tyttö tuumasi että tämä onkin oikeastaan aika kiva. Pallot on Eurokankaasta ja raidat Marimekosta, resori taitaa olla Myllymuksuilta.

Pienemmän tytön pilvipaita onkin vähän vastatuulessa, kiitos Ottobren mitoituksen. Valitsemani kaava osottaitui jättiläisen kokoiseksi, täytyi muokata uusi kaava monista eri kaavoista. Ehkäpä viikonloppuna saan sen ommeltua. Aikaa pitäisi olla, sillä tytöt hyppäävät mummin kanssa huomenna junaan ja palaavat kotiin vasta sunnuntaina. Mitähän tällä kaikella vapaa ajalla tekis?