Meillä on sujunut tämä viikko hieman toisin kuin olin kuvitellut. Minulla oli viikonloppuna töitä, joten mies vei yksin lapset mummolaan. Levänneiden lomalaisten sijaan sain sunnuntaina kotiin vesirokkoisen pojan. Tytöt ovat onneksi tämän jo sairastaneet, joten selviämme yksillä näpyillä tällä kertaa. Koko viikon olen istunut pääasiassa kotosalla ja voidellut kutiavaa poikaa vesirokkovaahdolla. Olen toki ehtinyt vähän ompelemaankin.

Niklaksen%20takki%20001-normal.jpg

Ystävän poika täytti kuluneella viikolla 8-vuotta. Lahjaksi päätin ommella huppari-takin. Sankari ei kuulema hupuista perusta, joten muutin vähän suunnitelmaa. Kankaaksi valikoitui Metsolasta talvifrotee, kivan värinsä vuoksi. Vetoketjujakin ostin kaksi kun aina ostan liian lyhyitä. Nyt kävikin niin että se lyhyempi oli parempi. Leikkasin takin trikoopaidan kaavalla (ottobre creative workshop 301, parhaat t-paidat) 134cm, hihojen ja helman pituus 140cm. Muokkasin kankaita leikatessa mallia hieman. Pienensin kaula-aukkoa, pidensin helmaa takaa ja väljensin hieman reiluilla saumavaroilla.

Niklaksen%20takki%20003-normal.jpg

Tehosteväriksi valitsin valkoisen. Jälkiviisaana totesin että joku muu väri olisi ollut parempi. Valkoiset osathan on likaisena heti.

Niklaksen%20takki%20005-normal.jpg

Jotain jujua takkiin piti saada. Musta-valkoraidallinen trikoo sopi tähän loistavasti. Monissa valmisvaatteissa on tälläinen "kaarroke" niskassa, jokin tarkoitus kai sillä on.  Tässä se on vain koristeena. Kauluksen sauman piilotin trikoosta leikatun vinokantin alle. Samalla kiinnitin ripustuslenkin.

Millähän konstilla saisin taskuista symmetriset? Kovasta yrityksestä huolimatta toinen kaaritasku on suurempi. Vetoketjun kiinnittäminen oli totuttuun tapaan myös ongelmallista. Kauluksen saumat eivät taaskaan sattunut kohdilleen, vaikka kuinka yritin. Onnistunkohan ikinä?