Olen tällä viikolla harjoitellut oikein urakalla. Aloitin kotiäitiharjoittelun pehmeällä laskulla, lapset päiväkodissa, äiti kotona. Ensi viikolla otan lapset kuvioon mukaan ja aloitan kotiäitinä olon jälleen kerran.

Alkuviikolla harjoittelin takin ompelemista. Tuhlasin pienen omaisuuden softshell-kankaaseen, josta olisi tarkoitus tulla takki, johon muhkea mahani mahtuisi koko kevään. Materiaalina tuo on oikein loistavaa, mutta vetoketjuunhan se taas tyssäsi. Siellä se odottelee purkamista ja uudelleen yrittämistä. Takista on tulossa oikein kiva, pakkokin tulla. Maksoihan kangas hulppeat 70e/m! Ostin samalla reissulla myös housukangasta, jotta pääsen kevät keleillä ulkoilemaan, mutta niidenkin ompelu odottaa inspiraatiota. En ollut tiennytkään että Oulussa on ulkoiluvaatekankaisiin erikoistunut liike Shelby. Jos takki onnistuu hyvin, saatan piipahtaa siellä toisenkin kerran.

Tänään harjoittelin kuvan käsittelyä. Hermot meinasi mennä ja lopputulosta ei voi kovin kehua. Täytyy kai ilmottautua kansalaisopistoon kurssille, kun en opi millään omin voimin.

Bodyn kaava on jostain vanhasta ottobresta ja haalari on samalla kaavalla kuin edellinenkin vauvan haalari. Resorien sijaan pidensin lahkeita. Tällä kertaa en kantannut haalarin yläosaa, vaan vuoritin sen. Olkaimissa on napit. Kuvan käsittelyharjoitukset jatkukoon.

Edellisen postauksen kommenteissa, joku kysyi ohjeita kanttaukseen. Itse olen päätynyt Annikan neuvomaan tapaan. Ensin saumuroin kaitaleen nurjalle puolelle ja sitten tikkaan kaitaleen oikealta puolelta. Tikkaukseen käytän useimmiten joustavaa taso-ommelta, lopputulos näyttää vähän peitetikkikoneen jäljeltä ja se on helpompi kuin kaksoisneulan kanssa kikkailu. Samaista taso-ommelta käytän myös käänteiden ompelussa, kuten noiden haalareiden lahkeissa. Lahkeen suuta ei tarvi ensin huolitella, vaan tuo taso-ommel huolittelee sen samalla.

Ensi viikon lomailemme Porin tienoilla. Hauskaa hiihtolomaa kaikille!