Vietimme eilisen juhlahumussa. Meidät kutsuttiin ystävän lapsen kummeiksi. Kastetilaisuus oli ihana ja pieni kummipoika suloinen. Viime viikot kuluivat juhlavaatteita ja lahjaa tehdessä. Onneksi on se viimetinka! Ristiäiset alkoivat klo 13 ja klo 11 viimeistelin omaa ja kummipojan villatakkia.

Emilian mekko valmistui ajoissa. Anoppi osti aiemmin keväällä ihanan kukkakuvioisen tyllikankaan. Saatteeksi sanottiin että tästä saisi Emilialle mekon. Ihana mekko siitä tulikin. Valkoinen pellavasekoite löytyi kaapista, vain vetoketju ja punainen silkkinauha piti tätä mekkoa varten käydä ostamassa. Mekon yläosan leikkasin Ottobren t-paita kaavalla, helma on vain suorakaide, pellava alla, pehmeä kirjailtu tylli päällä. Aivan ihana mekko kaikkiin kesän juhliin.

Oman mekkoni kanssa kaipasin jotain olkapäiden peitoksi. Sandnessin Duo-langasta löytyy ihana kesäinen keltainen väri. Pienen neuletakin malli muotoutui sitä mukaan kun työ eteni. Aloitin niskasta ja sovittelin pitkin matkaa. Vähän jäi vielä parantamisen varaa, ehkäpä neulon toisen samanlaisen niistä harmaista langoista jotka odottaa hyllyssä. Syksyisempään neuleeseen voisi tehdä pidemmät hihat ja vähän umpinaisemman kaula-aukon.

Kummipojan villatakki jäi kiireessä kuvaamatta. Kuten myös yksi pienen tytöt kevättakki. Kevättakista tuli niin kiva että minun on pakko kuvata se vielä jonain päivänä. Kummipojan neuletakki oli ihan peruskamaa. Vihreävalkoraidallinen, melkein samanlainen kuin edellisen postauksen Einon neuletakki.