Minulle tuli suunnaton tarve ommella vaippoja pitkästä aikaa. Näin Taikapilvessä ihanaa pinkkiä Pul-kangasta, jota oli ihan pakko saada. Kovin suurta tarvetta meillä ei nyt vaipoille ollut, mutta ennakoin mahdollista työllistymistä ja päiväkoti elämää. Sitä paitsi neidin pylly on kaventunut huomattavasti  liikkeelle lähdön myötä ja vuosi sitten ommellut vaipat on vähän isoja. Myös varastoissani lojuneet vihreät kankaat päätyivät lopulta vaipoiksi. Niiden olisi tarkoitus päätyä myytäväksi, yhden josta ei ole kuvia pidän itselläni. Siinä on jämä-tarranauhat, jotka eivät silmiä hivele, enkä kehtaisi sellaisia myydä. Mikähän kumma siinä on kun en siellä Taikapilvessä hoksannut tarranauhaa ostaa? Kotona huomasin että sitä on jäljellä vain hitusen. Onneksi ystäväni Kaisan kätköistä löytyi yksi nippu applixia. Kiitos siitä!

1318824.jpg

1318838.jpg

Huomatkaa kuvausrekvisiittana olevat Tilda-nauhat, joita on vähän ommeltu vaippoihinkin. Nauhat hyppäsivät ostoskoriini Sinooperissa. En voinut vastustaa niitä! Toivottavasti ne kestävät edes hetken jatkuvaa pesemistä kuudessa kympissä.

 

 

1318841.jpg

Vihreät vaipat on tehty erästä ystävääni ajatellen. Hän on tulossa maanataina tuomaan lankoja villahousujen neulomista varten. Tiedän että hän tykkää mahdottomasti vihreästä, joten uskon että saan nämä myytyä.

1318851.jpg

Puolesta metristä pulia saa kolme vaippaa ja yhdet harkkahousut, jos leikkaa housujen siivekkeet erikseen. Saumojen päälle oli ihan pakko ommella Tilda-nauhaa. Voi kun näistä tuli söpöt! Sisäpuolella on luomupuuvillavelouria ja imuina bambujoustofroteeta kolmekerrosta. Kaava on aiemminkin käytetty Napaketun housuista mitottu kaava, jota kavensin edestä vielä vähän lisää.

1318866.jpg

Aiemmin tällä viikolla valmistuneet villikset sopivat hyvin tähän värisuoraan. Sny:ltä saamani hahtuvan ansiosta sain nämä pöksyt valmiiksi. Malli housuihin on oma, vaikutteita sain ravelryssä näkemistä pöksyistä joihin olisi ollut maksullinen ohje englanniksi. Päätin säveltää omasta päästä. Oikein pätevän oloiset pöksyt. Malli kaipaa vielä vähän viimeistelyä, onneksi vaalean punaista hahtuvaa on vielä ja ystävällä tyttövauva, jolle voisin neuloa pöksyt kokeiltavaksi.