Ompelin ystäväni poika-vauvalle lahjaksi tyylikkään asun. Toiveena oli harmaata. Sain heti inspiraation "prässihousuista" ja nappipaidasta.


         Jeminan%20vauvalle%20008M-normal.jpg

Ompelin housut Ottobren Anis-housukaavalla, pienin muutoksi. Pellavalta näyttävä kangas joustaa mukavasti joten päädyin leikkaamaan lahkeen suun resorit samasta kankaasta. Alunperin olin suunnitellut mustat resorit, mutta omasta varastosta se oli käynyt liian vähiin. Sain kyllä ystävältäni ensiapuna palasen resoria, mutta luulin hukanneeni sen. Aikani harmiteltua päädyin tähän ratkaisuun, joka lopulta olikin parempi.

Paidan kaava on myös ihan varmasti Ottobresta, mutta mallista ei ole hajuakaan. Mielestäni se näyttää hieman lyhyeltä ja leveältä, toivotaan että se kuitenkin sopii käyttäjälleen.


       

Jeminan%20vauvalle%20002M-normal.jpg

Housujen etupuolella on ommellut "prässit". Toivottavasti nämä ovat käyttökelpoiset. Vauvalle on niin ikävä pukea mitään mikä ahdistaa tai kiristää. Vaikka kangas onkin joustavaa, ei se silti ole trikoon veroista.


    Jeminan%20vauvalle%20005-normal.jpg

Paljosta harjoittelusta huolimatta nappilistan teko on aina haastavaa. Jos muuten onnistuukin niin nappien laittaminen tuottaa aina pään vaivaa. Käytän Prymin metallineppareita ja Prymin pihtejä joilla napit menevät vasarointia helpommin oikein. Suoraan riviin niitä on kuitenkin todella vaikea saada. Jos se kuitenkin onnistuu voi vielä mokata vastakappaleiden kohdalla. Tässä paidassa onnistuin melko hyvin, mutta edellisen postauksen paidan neppareita joiduin irrottelemaan työkalujen avulla kun ne meni ihan kieroon.