Puolivillaisessa käsityöpajassa on alkanut salaiset hommat. Lisäksi pajan koneet ovat hurisseet viimeaikoina aika hitaaseen tahtiin , sillä meillä on aloiteltu balettikautta. Lisäksi miehen yllättävät ulkomaankeikat sekoittaa pakkaa.

Joululahjojen lisäksi työn alla on muutakin salaista, aikaa ei siis ole ollut tehdä mitään esiteltävää. Syksyn saapaskelejä varten olen neulonut Noro-raitoja.

Omissa sukissa raidat on neljän kierroksen levyinen, tytön sukissa on aina kaksi kierrosta kummastakin kerästä. Tytön sukassa raidat katoavat välillä sillä molemmista keristä tuli hämmästyttävän saman väristä lankaa. En kuitenkaan jaksanut alkaa säätämään värejä. Päätin kestää tämän raidattomuuden. Olen opetellut sietämään jo eriparisuutta, ehkä kestän myös tämän.

Huomenna juna vie minut yksin Helsinkiin kiertelemään käsityöliikkeitä ja museoita. Reisuun mukaan lähtee ikuisuusprojektilta vaikuttava petrooli neuletakki joka muuttaa koko ajan muotoaan. Tuleekohan siitä ikinä valmista? Ehkä minulla on jotain esiteltävää ensi viikolla.