Hiihtoloma alkaa olla lopuillaan. Maanantaina matkustimme Poriin siskoni luo. Tytöt leikkivät serkkujen kanssa ja minä sain ottaa rennosti. Jotain pientä ompelimme siskoni kanssa. Naapurin tytön syntymäpäivälahjaksi babybornin vaatteita. Saimme kulutettua kokonaisen päivän  yhden mekon ompeluun. Joskus vain ei mikään onnistu. Koneet sylttäsi ja hermot paloi. Omille tytöille ompelin myös nuken vaatteita, pitäisi joskus kuvata niitäkin.

Perjantaina junailimme kotiin ja olemme siitä asti nauttineet ulkoilusta. Ihanat aurinkoiset kevät hanget houkuttelivat eilen hiihtämään ja pulkkamäkeen. Tänään tytöt osallistuivat elämänsä ensimmäisiin hiihtokisoihin. Molemmat ovat niin ylpeitä mitalleistaan.

Pilvisen osuuden tänään hoitaa JNY Designin Pilvi-interlock. Nuorempi tyttäreni ei ole vielä niin tarkka väsien suhteen kuin isompi tyttö joten ompelen hänelle mielelläni vähän monipuolisemmista väreistä kuin isomman neidin toivomat keltainen ja vaaleanpunainen. Nyt valinta osui ihanan vihreään. Kangas on ostettu Lasten Metsolasta , resori myös.

Paidan kaava on jostain ottobren kaavasta muokattu.

Isosiskolta perityissä farkuissa oli lahkeen suut rispaantuneet. Saksin lahkeet lyhyemmiksi ja laitoin tilalle resorit. Housut on aivan ihanat ja tyttökin tykkää kun lahkeen suut ei mene kantapään alle. Ongelmana onkin noissa siskolta saaduissa housuissa tyttöjen erillainen rakenne. Isosisko on aina ollut hoikka ja malliltaan kapea, pikkusisko on rotevampi. Saan siirtää isosiskolta pieneksi jääneet vaatteet aina suoraan pikkusiskon käyttöön vaikka ikäeroa on 2,5 vuotta. Hihat ja lahkeet tuppaavat olemaan pitkiä, ympärysmitta juuri sopiva. Ottobren mitoituskin sopii paremmin pikkusiskolle, monesti nekin yllättää olemalla liian kapeita, vaikka isosiskon kanssa on aina ollut päinvastainen ongelma.