Unikuu heitti blogissaan haasteen esitellä jokin keskeneräinen työ ja saada se valmiiksi.

Tässä on erään mekon tarina:

Heinäkuussa 2008 esittelin muutamia keskeneräisiä töitäni ja epäilin että minulla on Startiitti. Yksi töistä oli Kotiväki-langasta aloitettu virkattu toppi.

"Tämä on viime vuonna aloitettu kesätoppi, joka ei valmistunut vielä näillekään helteille."

Työ oli siis aloitettu vuonna 2007. Tarkoituksena oli valmistua kesätoppi minulle itselleni. Tuossa vaiheessa ei paljoa puuttunut, pitsinen alaosa oli valmiina, vain miehusta ja olkaimet puuttuivat. Mitä lie tapahtui? Menetin mieltymykseni vaaleanpunaiseen, lihoin ja jotenkin se ei vain tuntunut omalta enää. En kuitenkaan raskinut heittää isoa työtä roskiin.

Vuosien saatossa olen pyöritellyt tuota keskeneräistä työtä ja pohtinut sen kohtaloa.Tänä keväänä sitä katsellessa huomasin että sehän olisi sopiva Eerikalle. Virkkasin eräällä mummolareissulla mekon valmiiksi, mutta en ihan onnistunut. Siellä se odotti pientä korjausta ja päättelyä. Tänään huomasin tuon haasteen ja päätin saada mekon valmiiksi.

Mekon käyttäjä ehti lähteä kesäloman viettoon, joten sovituskuvia ei nyt ole saatavilla. Mekkoa päätellessä huomasin että vuosia sitten virkattu helmaosa oli jo ehtinyt haalistua. Onneksi väri ero oli erittäin vähäinen. Mekko taitaa tarvita vielä vuorin. Montakohan vuotta sitä saadaan odottaa?