Kävin viime viikolla jälleen kerran Marimekolla Rotuaarilla. Olen kankaan ostolakossa. Siellä lakko piti, sillä palvelu ei ikinä ole ollut kovin innostavaa. Tavoistani poiketen kävin vielä nurkan takana Pohjan Somessa. Sieltä löytyi myyjä, joka oli minun kanssa heti samalla taajuudella. Kangasvalikoima oli huimasti parempi kuin nurkan takana, oli markiiseja ja jopa trikootakin. Eniten ihastusta herätti 5 metrin paketti puuvillasatiinia "Jokapoika"-raidalla. Ihanan kiiltävä musta-valkoraidallinen kangas maksoi vain 30e eli 6e/metri. Se oli pakko ostaa. Näin siinä uuden takkini. Lisäksi ostin kangasta tilkkutyöhön ja kesäiseen laukkuun. Jos lompakko olisi antanut myöten olisin ostanut vaikka mitä muutakin, sen verran hyvä myyjä oli. Lähtiessä sanoinkin siirtäväni Marimekko-asiointini tästä lähtien heille.

Takkikangas inspiroi heti ompelupuuhiin. Kaava on sama kuin edellis kevään Softshell-takissa. Lisäsin helmaan pituutta, sivusaumoihin taskut ja tein huppumaiseksi kiristettävän ison kauluksen.

Tässä vähän kuvaa kauluksesta.

Tykkään takista tosi paljon. Vuorikangas voisi olla vähän liukkaampi ja hihansuu-kuminauhat löysemmät. Erityisesti tykkään siitä kuinka raidat menee noissa raglan-saumoissa. Takkiin sopii hyvin leveä vyö.