Minun lempparirattaille oli käynyt ohraisesti, kun päälisiin oli iskenyt home. Ennen sitäkin oli mielessä käynyt uusien päällisten ompelu, mutta silloin ei ollut aihetta. Kohta näitä tarvitaan kun Eino kasvaa ja ketterämmät menopelit tulee ajankohtaiseksi. Siihen asti nämä saa olla mummolassa.

DSCF0005muokattu-normal.jpg

Kuomun ja istuinosan kangas on Ottobrelta, ripstop-kangasta. Ostin kangasta hieman liian vähän joten jouduin ompelemaan käsinojan pääliset toisesta ulkoilukankaasta, jalkatuen ja yksityiskohtien kangas on jotain ulkoilukangasta muistaakseni Travallen tehtaalta. Kuomun etureunassa, sivuilla ja takana on keltaista heijastinterettä, ostin sitä aikoinaan Shelbystä ihan muuhun tarkoitukseen, mutta se oli ihan omiaan tähän projektiin.

DSCF0011-normal.jpg

Ruskean raidan molemmissa reunoissa on heijastin.

Projekti oli luultua helpompi. Olin miettinyt ja suunnitellut tätä jo aiemmin, joten kun aloitin oli sävelet aika selvät. Purin alkuperäisen kuomun osiin ja purin kaikki saumat. Leikkasin kankaat kangasleikkurilla (sellainen pyörivä terä). Liukaspintainen kangas olikin melko paljon nopeampi leikata sillä. Istuinpehmusteen kaavat piirsin vanhoista pehmusteista suoraan, niihin olisi pitänyt laittaa enemmän saumavaroja. Nyt niistä tuli hieman liian pienet, mutta onneksi kuitenkin käyttökelpoiset.

Kaiken kaikkiaan aivan ihanat, vaikka itse sanonkin. Pesee mennen, tullen ja palatessa vanhat beige-harmaa-ruskeat alias Tylsät pääliset. Tulispa kesä!