Perjantaina tyttöjä jännitti. Edessä oli junamatka Rovaniemelle mummin kanssa. Myös äitiä jännitti. Ei alkuunkaan se kuinka tytöt pärjää mummollassa, eikä sekään kuinka pärjäisin kotona ilman lapsia. Minua jännitti se, mitä kaikkea kivaa ehdin tehdä viikonlopun aikana.

Perjantaina ostimme perhepizzan ja vuokrasimme kolme elokuvaa. Yhden yhteisen ja yhdet omat molemmille. Söin itseni ähkyyn ja katsoin elokuvia. Neuloinkin vähän ja purkasin tuotoksen, neuleinspiraatio on totaalisen hukassa. Lämmin pipo pitäisi saada näille paukkupakkasille, mutta en osaa.

Lauantaina aloitin ompelu-urakan. Ensin valmistui kuopukselle paita ja housut. Niiden onnistumisesta ei ole tietoa ennen kuin niitä saa sovitettua. Sitten selasin kaikki ottobre lehdet ja etsin kaikkein mieluisimpia vauvanvaate kaavoja. Jotain ihanaa löytyikin, mutta kaikista parhaat olikin vanhoja tuttuja. Illalla viihdyimme hyvien ystävien ja maukkaan ruuan parissa. Ratkoimme Luostarin mysteeriä.

Sunnuntai aamuna jouduin odottamaan säädyllistä aikaa ennen kuin polkaisin koneen käyntiin, pitäähän miehen saada nukkua pitkään kun siihen on kerrankin mahdollisuus.

Ottobren numerosta 6/2007 löytyvällä keskosvauvan haalarikaavalla tuli 56cm trikoohaalari kesävauvalle. Lakin kaava on jostain vanhemmasta ottobresta. Kangas on Marimekon tehtaanmyymaltä Napapiiriltä. Resorit on Mymmymuksuilta. Toivottavasti tämän haalarin värit pysyvät puhtaina. Tästä kankaasta aiemmin ompelemani vaatteet olen onnistunut pesemään pilalle.

Aiemmin pivikaankaasta ommeltu haalari vaikutti loistavalta, joten käytin samaa kaavaa uudelleen. Kankaana Marimekon pallotrikoo ja eurokankaan resorineulos. Jäin miettimään tekisinkö tällekin lakin kaveriksi.

Mielessä muhii vielä monta ideaa, jotka pitäisi toteuttaa, mutta tänään ei ehdi enempää sillä lapsukaiset palaavat pian. Kyllä mummola on maailman paras paikka!