Tällä viikolla olenkin ollut ahkera ja saanut paljon valmiiksi. Pari ihan uutta ja joitakin vanhoja kesken eräisiä. Anopille neuloin joululahja-säärystimien (jotka unohtui kuvata) kaveriksi pipo, ystävän vauvalle lahjaksi siksak-lakin, pari heijastin kukkaa ja hahtuvalapaset Eerikalle.

1219918.jpg

Anopin pipo. Mallia otin vähän Odessasta, lankana turkoosi Novitan Teddy, puikot 7mm ja silmukoita 48. Aika kiva, anoppi ihastu ikihyviksi, vaikka saikin kokeilla kesken eräistä tuotosta. Anoppi muuten ihastui aiemmin postaamaani kirjoneulebaskeriin ja osti sen pois.

1219896.jpg

Nämä heijastin kukat odotteli stereoiden päällä rusetteja ja nappeja koristukseksi, sekä hakaneulaa taakseen jo joitain viikkoja. Tänään oli hyvä päivä tarttua neulaan ja lankaan. Idean näihin ihanuuksiin sain jostakin blogista, kuka kertoisi minulle mistä? En kuollaksenikaan muista mistä.

1219912.jpg

Ensimmäinen hahtuvasta tekemäni konehuovutustyö on nämä lapaset. Ullasta katsoin vähän osviittaa, siellä pienin koko oli n. 10 vuotiaalle. Näissä hahtuva on ostettu Myllymuksuilta, ei aavistustakaan kuka sitä valmistaa. Puikot oli 4mm, silmukoita 32. Neuloin 8cm ennen peukaloa, peukaloon laitoin 5s. Peukalolangan jälkeen neuloin 9cm ja kevensin lopuksi joka kierroksella 1. puikon alussa, 2. puikon lopussa, 3. puikon alussa ja 4. puikon lopussa neulomalla kaksi oikein yhteen. Peukaloon poimin 13s. joilla neuloin 12 kierrosta ja kevensi silmukat kolmesta kohdasta. Pesin lapaset kahdesti hienopesu ohjelmalla. Vielä jäivät himpun verran isoiksi, mutta Eerika(kohta 4v.) ihastui niihin niin etten saanut edes koristuksia tehdä, vaan ne piti saada heti käyttöön.

1219887.jpg1219907.jpg

Näistä kuvista näkee hieman kuinka paljon lapaset kutistuivat. Seuraavaksi teen pienemmälle neidille omat lapaset.

1219926.jpg

Perinteistä vauvan siksak-hattua mukaillen tein Novita Woolista 2,5mm puikolla lakin ystävän vauvalle. Arvata saattaa että kyseessä on tyttö. Jätin lakista pois otsalle tulevan kolmion. Silmukoita on 38, ensimmäisessä vaiheessa kavensin ja levensin 14 kerta, keskellä 9 kertaa ja lopussa taas 14 kavennusta ja levennystä. Alemmasta kuvasta näkee kuinka poimin leventäessä silmukan aiemmin kevennetusta reunasta, jolloin lopuksi ei tarvi ommella saumoja, päättelin silmukat lopuksi yhteen aloituskerroksesta poimittujen silmukoiden kanssa, jolloin selvisin ilman ensimmäistäkään ommelta. Kätevää ja erityisen sekavaa.

1219929.jpg

 

Koko syksyn olen suunnitellut muokkaavani vanhan villakangastakkini sopivaksi. Tarkoitus oli vain siirtää nappeja, jotta takista tulee hieman kapeampi ja ideana oli jotenkin koristella musta kangas jollakin kivalla kirjailulla tai jollakin. Tänään vihdoin sain napit siirrettyä mutta muut koristelut on vielä harkinnassa. Samalla kun harkitsen, voin vaikka neuloa calorimetryn ...