Hyvä ystäväni saa ihan pian ensimmäisen lapsensa. Olen iloinnut vauvasta etukäteen ja toivonut että kaikki sujuu hyvin. Heti kun kuulin raskaudesta päätin lahjoittaa kaikki meidän vanhat vauvanvaatteet heille, meille kun ei enää (vannomatta paras) tulee vauvoja. Vaatteista, liinavaatteista ja vaipoista kertyikin iso laatikollinen.



Jotain uuttakin piti tietysti ommella. Löysin pienen palan krokotiilikangasta ja ompelin siihen sopivan haalarin. Molempiin olen piirtänyt kaavat aikoinaan ottobresta, lakin nimestä ei ole tietoakaan, mutta se on tosi hyvä kaava. Haalarin kaava on Mustikka, mutta kavensin sitä reilusti.





Kestovaippailusta ajatuksen tasolla innostunut ystäväni halusi kokeilla meillä käytössä olleita vaippoja. Monessa kodissa nuo pikkuiset vaipat onkin jo kulkenut, olisiko kyseessä jo viides vauva joka niitä tulee käyttämään. Yksi uusikin vaippa piti ommella kun löysin sopivan palasen Metsolan joustofroteeta ja myllymuksujen bambujoustofroteeta.



Wee Wekan NB-kaavalla ommellussa vaipassa on kaksi kerrosta kiinteää imua ja kolme kerrosta läpässä. Toivotaan että piskuinen vaippa mahtuu edes hetken.

Nyt on hyvä odotella vauvauutisia.